Aanbod


Onze trainingen, workshops en een-op-een begeleiding zijn gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, kortweg ACT.


Hoe leren we omgaan met lastige gedachten, emoties en fysieke spanningen?


Binnen ACT wordt er vanuit gegaan dat iedereen in zijn of haar leven vroeg of laat op hindernissen en problemen stuit en dat dit onvermijdelijk is. 

Deze hindernissen en problemen kunnen soms zorgen voor angst, piekeren, moeilijke emoties,... waar we niet van weten hoe hier mee om te gaan. Die moeilijkheden op ons pad kunnen ons verhinderen om te leven naar onze waarden en onze dromen waar te maken.


ACT reikt verschillende praktische hulpmiddelen en technieken aan om daarmee om te leren gaan. 

Het doel is niet om de problemen die er zijn op te lossen, maar wel om te leren er op een andere manier naar te kijken en er niet meer zo opgeslorpt door te geraken.

Op die manier blijft er meer energie over voor de dingen die je wel nauw aan het hart liggen, voor de dingen die voor jou waardevol zijn. 


Mindfulness


Tijdens de online trainingen, workshops en een-op-een begeleiding staan we stil bij de invloed van onze gedachten, emoties, fysieke gewaarwordingen en bekijken we praktische tips om hiermee om te gaan.

Mindfulness is één van de tools die hierbij mee aan bod komt. We maken kennis met ademhalingsoefeningen, mindfulnessmeditatie,...

En maak je geen zorgen, ervaring met mindfulness of meditatie is helemaal niet nodig. De oefeningen zijn laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar. Wat bieden we aan?


Voor volgende zaken kan je bij ons terecht :


- een online training

- verschillende workshops op locatie

- een-op-een begeleiding in de groepspraktijk of online.


De online training zou je een initiatie in ACT kunnen noemen. 

We komen 7 weken online samen en bekijken tips over hoe om te gaan met negatieve gedachten, bepaalde emoties, piekeren,...


Regelmatig doen we een oefening die je ook nadien zelf kan gaan toepassen in je dagdagelijkse leven.


De online training kan je gewoon volgen van thuis uit. 


Tijdens de workshops op locatie wordt er 1 thema van het onlinetraject uitgelicht. Dit geeft ons de tijd om hier dieper op in te gaan. De workshops geven je praktische tools mee waar je achteraf ook zelf mee aan de slag kan. 


De plaatsen per workshop zijn beperkt. We werken in kleine groepen zodat iedereen voldoende ruimte krijgt, letterlijk en figuurlijk. 


Je kan de workshops los van elkaar volgen of je kan ze als geheel bijwonen. 


Het overzicht van de workshops en trainingen vind je terug door op de knop onderaan te drukken of via 'data' in het keuzemenu bovenaan. 


De workshops gaan door in Huis Wel-zijn, Oudestraat 89, 2610 Wilrijk. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je liever kiest voor een-op-een begeleiding :


- je wenst je persoonlijke situatie uitgebreider te bespreken,

- je wenst nog diepgaander aan de slag gaan,

- je hebt nood aan ondersteuning die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie,

- ...


Een magische manier om moeilijkheden te laten verdwijnen bestaat er jammer genoeg niet.

Wel sta ik tijdens persoonlijke begeleiding aan jouw zijde. Ik bied een luisterend oor aan zonder oordeel.


We bekijken samen welke praktijkgerichte oefeningen en technieken jij in je dagelijks leven kan gaan toepassen en je (opnieuw) meer ruimte geven voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. 


De een-opeen begeleiding vindt plaats in de groepspraktijk Huis Wel-zijn, Oudestraat 89, 2610 Wilrijk.